Catcaller

by coeln in Circuits > Art

355 Views, 0 Favorites, 0 Comments

Catcaller

ITTT Final Result.jpg

De CatCaller is bedoeld om je een confidence boost te geven. Zet hem in je badkamer, naast je bed of aan de eettafel en je voelt je gegarandeerd beter en sexier. Je hoeft alleen maar langs te lopen en hij zal zijn bril afdoen en je nafluiten, zo vaak als je maar wilt.

Supplies

  1. Karton groot genoeg voor vier vellen A3 papier
  2. Vier vellen A3 papier
  3. Schilderstape & Alleslijm (Of andere sterke plakband & Lijm)
  4. Arduino UNO
  5. Arduino Ultrasonic Sensor
  6. Arduino Piezo Speaker
  7. Arduino Servomotor 4.8V - 6V
  8. Spraypaint & Verfstift (Kies je eigen kleuren)
  9. Zonnebril (Niet noodzakelijk, mag als je wilt)

Conceptualiseren

ITTT Concept.jpg
ITTT Blueprint.jpg

Begin met het idee neer te zetten, snel het concept vastleggen. Zo wordt het makkelijker te bedenken hoe het model er straks uit moet zien.

Maak gebaseerd op het concept een blueprint met componenten die je mogelijk nodig zal hebben, zo weet je alvast wat je zult moeten bestellen. Zorg dat je duidelijk weergeeft wat alle functies zijn en hoe ze zullen werken.

Maak Het Model

ITTT Blueprint (Body).jpg
ITTT Model (Front).png
ITTT Model (Back).png

Dankzij de blueprint heb je nu een goed idee hoe het model eruit moet gaan zien, ga deze nu precies maken zodat het makkelijk in 3D omgezet kan worden. Vaak zijn verschillende perspectieven handig om een beter gevoel van de vorm te krijgen.

Maak nu het model in 3D met een programma zoals Maya of Blender. Zorg nu ook goed dat je de schaal van alles goed krijgt, de hand moet goed naast het hoofd passen en een zonnebril vast kunnen houden. Als laatstse moet je de model als obj. exporten zodat het omgezet kan worden naar een bouwplaat.

De Bouwplaat

ITTT Blueprint Cutout 1.jpg
ITTT Blueprint Cutout 2.jpg
ITTT Blueprint Cutout 3.jpg
ITTT Blueprint Cutout 4.jpg
ITTT Geprinte Cutout.jpg
ITTT Materialen.jpg

Er zijn een aantal programma's die goed werken om een 3D model om te bouwen naar een bouwplaat, de beste optie hiervoor is PaperMaker. Deze geeft veel opties zoals papier formaten en de mogelijkheid om toegevoegde flaps om randen te plakken weg te halen. Kijk goed naar de afmetingen van het model, zorg dat de breedte van het hoofd net minder is dan de breedte van je zonnebril (als je die niet zelf gaat maken).

Kies nu de materiaal die je wilt gebruiken, het makkelijkst is om een houten plaat te kopen en die te gaan lasersnijden maar niet iedereen heeft die optie. Daarom gebruik ik karton, print de bouwplaat uit en plak deze op grote vlakken karton. Snij nu volgens de lijnen van de bouwplaat elk stukje uit, dit zijn er best veel dus het kan een tijdje gaan duren.

Componenten Programmeren

ITTT Schematic.png
ITTT Code (Loop).png
ITTT Code (Setup).png
ITTT Code (Whistle).png

Voordat we het model in elkaar gaan zetten moeten we eerst alle componenten klaarmaken. Ik heb in het Fritzing voorbeeld een breadboard gebruikt maar uiteindelijk zijn alle draden aan elkaar gesoldeerd, zorg dat je draden lang genoeg zijn voordat je ze vastmaakt.

Voor het programmeer gedeelte heb ik het vrij simpel gehouden, de Ultrasonic Sensor detecteert beweging tussen 20 en 250cm van het vandaan, als iets binnen dat bereik staat dan draait de Servomotor 90 graden. Dan speelt het fluit geluidje, dit is een stijgende piep die de Piezo Speaker speelt om het nafluiten na te bootsen, wanneer dat geluidje weer klaar is draait de Servomotor 90 graden terug en kan de loop opnieuw beginnen.

Het Model in Elkaar Zetten

ITTT Body (Wiring).jpg
ITTT Body (Assembled).jpg
ITTT Body (Painted).jpg

Nu alle componenten klaar zijn kun je het model in elkaar gaan knutselen, door te kijken via het PaperMaker programma kun je makkelijk de stukjes vinden en waar ze op het model terecht moeten komen. Zorg wel dat je nog wat grote delen open houd zodat je de electronica er nog in kan stoppen.

De Servomotor kun je aan de binnenkant van de base vastmaken, deze steekt dan een deel uit en kun je aan het arm vastmaken zodat deze makkelijk kan draaien, zorg ervoor dat je arm hoog genoeg zit zodat de zonnebril op de goeie hoogte zit en de arm niet de grond raakt als die draait. Maak dan een gat waar de nek gaat zitten zodat de draden van de Servomotor nog naar de Arduino UNO kunnen.

De Arduino UNO is het centrale punt, deze kan je in de basis van de nek leggen, maak nog een klein gaatje achterin zodat je stroomkabel er nog in kan. Daarnaast kan je ook de Piezo Speaker vastmaken, deze hoeft niet per se vast maar kan ook los liggen zolang je goed heb gesoldeerd.

Als laatste maak je een gat in het voorhoofd waar de Ultrasonic Sensor doorheen kan, deze plak je makkelijk aan de binnenkant vast. Zorg wel dat deze hoger dan de zonnebril komt anders heb je een endless loop.

Nu alle elektronica vastzit kan je het gezicht (Of een ander deel dat je open heb gelaten) vastmaken en alles goed afsluiten, als je alles goed hebt uitgesneden past het perfect op elkaar.

Om het er wat beter uit te laten zien kan je snel een laagje verf over je model heen spuiten, zo zie je minder goed al die plakkertjes en ziet het er ook een stuk beter uit, als je geen zonnebril ging gebruiken is nu ook het moment om deze te maken. Meet gewoon goed uit hoe hoog en breed die moet en dan zal het perfect passen.

De Laatste Details

ITTT Body (Details 2).jpg
ITTT Body (Details 1).jpg
ITTT Final Result.jpg

Nu alles zo'n beetje klaar is kun je de laatste details erop zetten, zoals de zonnebril vastmaken aan de hand. Je kunt ogen achter de zonnebril maken, dit kan gewoon met een verfstift maar je kunt ook flesdoppen gebruiken of iets dergelijks.

Daarnaast is het ook wel leuk om de naam van het project erop te zetten, dit hoeft uiteraard niet je kunt van alles wat je wilt schrijven.

Als laatste moet je nog een hoofddeksel erop zetten, mutsen of helmen werken prima maar het beste is een achterstevoren petje. Dit verkoopt het hele geflirt thema nog beter.

En nu is je project klaar, zet de stekker erin en je kunt eindeloos nagefloten worden, geniet ervan!